Gezondebalansleefstijlcoaching 

                                                                           
Lunchgerecht Bietensalade met fetaDit heb je nodig

·       Ongeveer 150 g Quiona (bijv. supermarkt)

·       500 g Verse bietjes, bijv. rode of gele bietjes. Weinig tijd= Pakje (is vacuüm verpakt) voorgekookte biologische bietjes (groente afdeling supermarkt)

·       1 pakje feta (bijv. supermarkt)

·       Een lekkere appel ongeschild

·       Bosje Lente-uitjes

·       Ongeveer ¼ Granaatappel

·       Paar eetlepels Olijfolie

·       Balsamico azijn (de donkere variant)

Het is een 2 persoons lunchgerecht, je hebt dus voor 2 dagen een lunch. Makkelijk in de koelkast paar dagen te bewaren. Lust je geen feta, dan kun je er ook walnoten door doen, of makreel.

Zo maak je het:

Was en schil de bietjes, snijd ze in blokjes. Kook ze in weinig water tot dat ze gaar zijn, maar niet te zacht. Heb je vacuümverpakte bietjes dan zijn ze al gekookt, je hoeft ze alleen maar in blokjes te snijden.

Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing

Snijd de appel in blokjes, de lente uit wassen en in stukjes snijden. Vocht uit de bietjes gooien en bietjes in blokjes snijden. De feta in blokjes snijden en de granaatappel openen en pitjes eruit halen.

De quinoa wat af laten koelen of in een zeef onder de kraan laten afkoelen. (Let er wel op dat de gaatjes in de zeef niet te groot zijn 😉)

Haal de feta uit de verpakking en giet het vocht af en snijd in blokjes.

Alles met elkaar mengen. De dressing maak je heel eenvoudig door in een schaaltje wat olijfolie te doen en een klein beetje balsamico, dit mengen, en over de salade doen.

Eet smakelijk!         
E-mailen
Bellen
Map
Info